Hoş geldin. Sentezler'in yeni halini beğendin mi? İstediğini kolayca bulabilmen için büyük bir düzenleme yaptık.

Salı, Kasım 01, 2016

Türk Milletine Duyuru

Ey şanlı tarihinin varisi, şanlı bayrağının müdafisi Türk genci!
Sen ki yüzyıllardır bu topraklarda hayat sürmüş bir milletin torunusun. Unutmaman gereken ilk şey; damarlarında çağlayan kanın ceddinin sana bir mirası olduğudur. Ulu Önderin dediği gibi "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur."
Vakit, bol çalışma ve birlik olmayı gerektiren bir vakittir. Türk genci olarak bir olmazsak, iri olmazsak, diri olmazsak karanlığa gömülüp gideceğimiz bir devirde yaşadığımızı öncelikle söylemek gerekir. Vakit, al sancağı müdafaa vaktidir. Hep birlikte en azından vatana sahip çıkmak için el ele verirsek, hiçbir şey olmasa dahi evlatlarımıza iyi bir miras bırakmış oluruz. Ancak vatan müdafaasını bir kenara atarak rahatımızı düşünmeye başladığımız andan itibaren bizler egemenliğimizi bizzat istikbalimizin kuyusunu kazanlara satmış oluruz.
Türk milleti olarak çalışmak, boynumuzun borcudur. Belirtmek gerekir ki eğitim sistemi ruhuna çalışmayı işlememiş kimse için yeterli olmayacak, yalnız kendini eğitenler eğitilmiş olacaklardır.
Türk genci kendini eğitmek için okumalı ve okuduklarını paylaşmak için yazmalı, dilini bilmeli, onu kullanabilmelidir. Bunun için ilk ve orta öğretimlerde aylık en az iki kitap okumanın her Türk gencine aşılanması ve bunun sonucu olarak okuma alışkanlığının kazandırılması gereklidir.
Her okulda akademik bir kol olmalı ve bu akademik kolları denetleyen öğretmenler ve öğrencilerden oluşan heyetler olmalıdır.
Unutmayalım ki; Türk milleti çalışkandır. Yozlaşmamak için Türk gençlerinin bilime, kültüre ve sanata ilgilerini artırmak, uyanışın en temel parçası olmalıdır.
Şüphesiz kendini savaşın içinde bulan milletler, uyanışı benimseyememiş milletlerdir. Uyuyan her millet mermilere siper olmuş, savaşa esir düşmüştür.
Söylediklerime ek olarak diyeceğim şudur;
"Varlığım ve söylediklerim başta Türk gencine, sonra tüm Türk milletine armağan olsun."


-SENTEZLER

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © Sentezler

Site Sahibi: Melih Elçevik |